uFeel.me
Трудна вяра
Автор: kalatea,  29 юни 2011 г. в 13:38 ч.
прочити: 399
„Детенце, дай ми ръка,
за да вървя, като ми свети
твоята вяра в мен.”
Хана Кан


Детенце, дай ръка, ще паднеш, чуваш ли?
Стъпалото отпред е цяла педя!
Разперената длан не е сбогуване.
Не бързай! Който бърза – е последен!

Я, камъче! Но остро, от земята е.
Защо го лапаш? Мръсно е, хвърли го!
Не пипай с блажни пръсти по косата си.
Не дърпай тази чисто нова риза!

Големи не-та. Не-та с удивителни!
Големи страхове. Големи нерви.
Детенце, ти си мъничко. Обичай ме!
Усмивка искам – дълга цяла педя!

Стъпалото е временно. Изкачва се.
Ще кажеш „чао” щом искаш. И ще тичаш.
Аз вярвам в теб! Ти знаеш ли, понякога
най-трудното е всъщност да се слиза.

Детенце, дай ръка! Свети ми в тъмното.
Ще падна, без да виждам светла диря.
Аз мога да съм вятър. Най-попътният.
Но ти върви през мен. И бавно слизай...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me