uFeel.me
Цинично
Автор: argonyk,  6 декември 2011 г. в 15:37 ч.
прочити: 181
Простакът в мене кротко дреме,
прегърнат от циника остродумен.
Но май за двамата е време
лирикът скучен с шут да ги събуди.

Че в тези дни непоетични
ридае изнасиленото слово.
И разни думи хаотични
тежат в куплетите като олово.

Изгубил своя чар и ритъм,
Пегас неподкован пропадна в дупка.
С Евтерпа без да се допита,
Поезията стана проститутка.

И сводници на свойто его,
от полови страсти навярно обзети,
с нахвърляни думички бегло,
празнодумци се наричат - поети.

Не ви звучи съвсем лирично? -
така е - сам простакът ще признае.
Не ми е никак поетично,
когато в мен циникът се познае.



    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me