uFeel.me
"Цигански напеви\"
Автор: Laska,  14 декември 2008 г. в 20:29 ч.
прочити: 682

Разцъфнали лимонови звезди
ухание във въздуха разливат,
в чашите червено вино
светулчици рубинени летят.
В здрача,
\"Цигански напеви\"
цигулка
решително подема -

спомен -
за любов несподелена,
невинна
като утринна роса,
звънка
като славееви трели,
нежна
като шепот на бреза,
тлееща жарава,
с копнеж изгаряща
сърцето...

Закипява виното в кръвта,
в очите пламъчета палави искрят -
живота е любов,
изпълнен с танци,
веселба...
за мига живей,
циганска душа...
весели се и се смей,
лъчите слънчеви отпий,
прегръщай макови поля,
към хоризонта конете подгони -
стигни своята мечта.

 

 

Sarasate - Zigeunerweisen

http://www.youtube.com/watch?v=C_dWaP1yIHQ&feature=player_embedded


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me