uFeel.me
ТАНЦЪТ на ТЕРПСИХОРА
Автор: melodia,  4 април 2011 г. в 01:58 ч.
прочити: 233
Hадникна внезапно,
без аз да я чакам,
във моята стая
мелодия прастара.
И танцът далечен -
на Терпсихора наречен,
унесе ме сънно
в бръшлян и омая 
в уханната вечер.
Михаел Преториус,
беше възторжен -
с перото извайваше
нотните знаци,
които прииждаха
леко, приятно,
да отпечатат 
в душата му
знакът на гения.
Арс лонга, вита бревис ест-
за мен останаха 
мечтите лунни
под звездното небе,
където танцът 
продължава в стихове.

2011-04-04

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me