uFeel.me
ТАНГОТО КОМПАРСИТА
Автор: melodia,  6 юли 2011 г. в 14:21 ч.
прочити: 1000
Тангото Компарсита
пак разтърси ми душата.
Щом чуя пламенния ритъм,
сълзите ми потичат
и като на кино
празници семейни се затичват
да ми припомнят,
че роден дом и детство,
младост, не потъват ден след ден
в мъглата на забравата.
Такт само -  музикален,
и спомени изригват -
като лава, душата ми ликува,
искрено се забавлява,
и вихрен танц я носи
на концертна сцена...
Най - непресторено,
с ръце, разтворени широко -
приятелство приема,
вълнува се
и иска все да бъде
битието песен...
А днес...
един акордеон
прочувствено танго
на сън танцува.
Отдавна /и завинаги/
си тръгна
мандолината...
Китарата замлъкна
в дни на изпитания,
а... затаила  дъх,
в  надежда съм тя,
със струните сърдечни,  
пак да ми акомпанира.
Тихо е на сцената...
Сега  акордеонът
страж самотен е до мене.
Прошепва нотите
на Компарсита...
В очакване с любов
да го прегърна. И... засвиря...

2011-07-06

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me