uFeel.me
Старата къща
Автор: Amenscha,  9 ноември 2011 г. в 23:00 ч.
прочити: 462
Самотна къща, двор трънлив
и само сенки бродят в мрака.
Дъбът изсъхнал, като жив
да се завърнем сякаш чака.
 
Прозорците покрити с прах
под гнилите дъски надничат.
Подухне ли, дочувам смях
и мънички крачка да тичат.
 
Гласът на мама – тих и мил,
звучи от нейде в тишината,
а тате, тъкмо се измил,
присяда бавно до стената.
 
И баба, свита до пещта,
придремва и насън мърмори.
Приклюмва бялата глава,
тежат и толкова неволи.
 
Оглеждам се, но само прах,
стеле се сънно в тази стая.
Да будиш сенките е грях,
не бива да напускат рая.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me