uFeel.me
Сребърна зима
Автор: severianin,  24 декември 2012 г. в 08:19 ч.
прочити: 207

    
      На всички приятели в този сайт желая от все сърце весела Коледа и щастлива Нова година, много здраве, неочаквана радост, приятни изненади, много късмет, щедри бъдещи дни.


Сребролисти върби, сребролисти тополи,
де е вашето бяло студено сребро –
пада сняг и се трупа по клоните голи
и боли под проклетото пето ребро.

Гладни птици разпарят небесната кърпа
– избеляла от много пране пелена –
и плющи, и се вее мъглата раздърпана,
като тъмна забрадка на стара жена.

Плуват облаци сиви, натегнали с влага,
и полират шосетата с ледно габро;
мокротата в косите, в гърдите ми ляга
и се трупа под лявото пето ребро.

Толкоз зими загърбих в ония години
– белоснежни, искрящи от сребърен прах –
уморих ли се вече да правя пъртини,
от това ли студено сребро побелях?

Днес сребро и слана по косата ми има
– ах дано да е белият цвят на добро!
Прекосява душата ми сребърна зима
и боли под проклетото пето ребро.


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me