uFeel.me
Спомени III
Автор: severianin,  8 февруари 2013 г. в 08:21 ч.
прочити: 170

 

 

          “Денят се плъзга по острието на ножа,
           без да се пореже...”
                        Мирча ДИНЕСКУ, “Корабен дневник”

 


На спомените острието бляскаво
оглозгва паметта без капка жал.
Привидно всички спомени са ласкави,
но с острие на сабя, на кинжал...

От шмиргела на времето излъскани,
те режат с някаква нелепа стръв
и паметта пищи, със кръв опръскана...
...Защото всяка памет пуска кръв,

а е бръснач наточен, срязал вената,
и най-добрият спомен съхранен...
Ще оцелее ли така вселената
на миналото, скътано у мен?

Изпращам паметта си в изживяното,
а тя по остри кремъци върви
и стига в рани.
Няма кръв по раните –
аз не кървя!

Душата ми кърви...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me