uFeel.me
Спомен за Коледа
Автор: marcheto_73,  23 декември 2012 г. в 22:29 ч.
прочити: 341

Утре Бъдни Вечер е!

И Коледа тихо настъпва, нали…

Навсякъде блещукат светлинки,

и хората – къде усмихнати, къде смутени,

очакват със надежда нощта,

в която Христос се е родил!

 

И в къщи е вече всичко украсено –

и нашата елхичка – с новата звезда.

Уж, всичко е наред, но нещо сякаш липсва,

във въздуха витае мъничко тъга!

 

Споглеждаме се тихомълком и се разбираме.

Стаята празна оглеждаме,

на печката – поглед насълзен спираме.

Вътре огънят - бумти ли бумти

и незнае, че нас душата  ни боли,

а сърцето в гърдите силно тупти!

 

На дивана самотен присядаме,

в гърлата ни буца заседнала - как да кажем:

„Бабо ела ни прегърни! Обича ме те!”

Искаме с топлата си мека длан да ни погали,

да ни целуне и посмъмри дори…

Ние знаем,че баба вече я няма и от това ни боли.

Но завинаги баба с обич ще пазим

в сърцата си и нашите души!

 

Затова сега дори и тъга да витае,

ние знаем, когато в Коледната нощ –

свещичка  запалим и си спомним отминали дни,

с поглед към небето отправен…

Баба от Рая ще ни се усмихне и ще ни Благослови!

 

23.12.2012г.

гр. Варна

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me