uFeel.me
Снегът на спомена
Автор: anapest,  22 юли 2013 г. в 11:05 ч.
прочити: 424
                                                             \"Снегът на спомена вали,
                                                с дъха си стоплям твоите длани...\"
                                                                                            Ал. Михайлов
                                                                                            Г. Минчев


Като бял, огромен котарак
зимата се просна върху стъпките след нас.
Побеля нощта и се втурна пак
през гората заснеженият ти глас.

Заблестях и аз сега.
Така косите ми ще светят за години,
след като снегът на не една тъга
ще ги затрупа и ще си замине.

И пътеката затрупа я небето.
Изтръпнала реката влачи спомена за нея -
ето там отново е врабчето,
решило върху моста да живее.

Сгушила под себе си листата
запомнили дъха на крехкото ни лято,
в миг разплете се гората
и промуши с клони своя вятър.

А той,
умирайки започна да бучи,
сърдит и на последното врабче.
Само топлината в твоите очи
зимата от мен ще съблече.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me