uFeel.me
Смъртта на розата
Автор: tanq_mezeva,  8 юни 2011 г. в 23:02 ч.
прочити: 716
Откъсвам роза, кървавочевена,
със кадифено плюшени листа.
С лъчите на луната посребрена
проблясва със кристалчета роса.

Разпръсква аромат опиянена,
навява спомен - миг от  любовта.
Нашепва думи - огнени вселени,
кодирани сигнали на страстта.

Омаяна,  магийно възхитена,
поставям я във вазата с цветя.
А розата  ми кима натъжена:
\"Защо погуби мойта красота?

Защо бодличките със яд премахна?
Та те са част от мен и същността.
Каква царица ще съм щом увяхна,
във стаята със другите цветя?\"

Прошепна тези думи и... оклюма.
Листенцата безжизнено присви.
Последен вопъл и въздишка глуха.
Угасна розата ми... през сълзи.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me