uFeel.me
След още сто години самота
Автор: vesselin,  14 февруари 2009 г. в 11:26 ч.
прочити: 1003

След още сто години самота
пак Дориан отново е на мода,
тъгуващ със спасителя в ръжта
за свят, във който мисълта е гола.

Пак Пръстенът единствен ни владей,
земята е отново Илиада
и страда с нас добрият Прометей,
че огъня превърнахме във клада.

Евгений е все още тъй красив,
когато заговори за Татяна,
а Ленски - романтичен и влюбчив,
обиден на жените, че са рана.

Процесът ни разследва и до днес,
пред Параграфа всичките сме равни
и сякаш само Хамлет има чест,
а ние сме безчувствени и гадни.

След още сто години самота
любов се ражда даже сред холера,
доказвайки, че книга и плътта
за всички ни са наша обща сцена.

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me