uFeel.me
Сила
Автор: SILA,  22 септември 2012 г. в 07:16 ч.
прочити: 395

Очи в очи право ще те гледам,
 
ще изследвам смазващите ти съзнанието


черти, да вперя взор и сила в измамната ти,


куха мощ, и там в себе си да открия Космос


вездесъщ и нов.




И болката не ще ме спре, нито поругае


нагоре все да гледам и да се стремя,


там попивам цвят и доброта, а с нея


е жива сърцевината, същността.




Незнанието наперено ще пренебрегна,


духът ми е ученолюбив гигант,


напрашва се, блести, блести, 


пък засияе в чудните криле на Мъдростта.




Дълбочина се иска тук - а навсякъде


се шири ограничена простота.


Жалко е живота пропилян в дребнавости


човешки, да повтаряш пак и пак...


докато те изтрие безкрайността.




Затова е дар свещен Духовността.


Благодаря, благодаря ти Боже -


благословен е моят ден смирен и окрилен.


А трудността ме носи към върха...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me