uFeel.me
Северняк
Автор: zigitop,  13 юни 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 280
Северняк

от север задуха през юни
странно е
и някак ми довява
зимно настроение
а зимата си правя
равносметката
на минала година
и как така през юни
зима
в реките лед потраква
пречупва изненадани лъчите
проблясъците му са
неприятни за очите
вероятно
защото неочаквано
в зародиш
всичко се налага да заспи
и пак да чака
подходящо време
о
не
на фермерите
няма да им се хареса
реколтата да закъснее
че може нивата да олисее
ех
този северняк
как оплете ни конците
и вместо да си оплетем венци
висулки бутаме с метлите

едно досадно гьолче
пред вратата ми замръзна
преди дни
подхлъзна ме
дори ръката лошо нараних
и къртих го
и сол му слагах
за да се стопи
ама
м...ка му
не става
пустото все тъй нагло си стои

въпросът е
дали
аз
трябва
да го обикалям

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me