uFeel.me
Съживете живота
Автор: nevermind,  7 декември 2010 г. в 03:45 ч.
прочити: 214
Подреди - ад или рай,
заклейми - с бяло или черно,
постави - в начало или край,
определи ти - грешно или верно!
Живот изпълнен с контрасти,
с \"верни\" решения взети с шаблони
и \"грешки\" породени от страсти.
Дървото на живота с хиляди клони
с мигове кратки - малки листа,
родени в бурни и тихи сезони.
Под дървото река има гневна -
тя листата паднали, преживени поема.
Храни се с болката душевна
и малкото животворни, сладки грешки отнема.
Дървото си иска листата обратно,
да не ги дава веч на реката порочна!
Иска да няма нищо \"безвъзвратно\"
и на всеки лист съдбата - безсрочна!
Твърде много ли желае
и след толкоз години на реката дарени
ще го оставите да ридае
с превити клони изтощени?
Моля ви - на старото дърво помогнете -
кръгът порочен вий премахнете!
Клетото дърво далеч от потока засадете
и живината в живота му върнете!!!
Малък негов свят вий му дарете
без грешни големи и малки дела -
светът на човещината простодушна възкресете!!!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me