uFeel.me
Сънят и Морето
Автор: kapi,  10 октомври 2010 г. в 02:14 ч.
прочити: 364
Разплакани, очите ми сънуваха -
очакваха да видят точно теб.
А лодките за сетен път отплуваха.
Морето се превръщаше във степ...

Картина след картина се стопяваха -
сънят ми ги рисуваше със жар -
препускаха коне, коли минаваха
и пукаха останки от пожар...

Очите ми те търсеха отчаяно.
Крещяха, викаха те, но уви...
Усещаше се само разстояние -
така далечно. То бе Ти.

Когато заблестеше ярко слънцето
и виждаше се толкова далече,
тогава се долавяха чертите ти
и някак чувствах, че се връщаш вече.

Сънят ми си играеше със мен -
когато сякаш можех да те пипна,
докосвах някакъв фонтан студен
или стоях до някой просяк дрипав.

Събудих се, когато в пот обляна,
безсрамно гола аз сама стоях
най-горе, на скалата. С морска пяна
целуваше Морето своя бряг...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me