uFeel.me
Съня ти
Автор: nella_gold,  26 ноември 2012 г. в 06:52 ч.
прочити: 227
Тихо спуска нощта

свойте тъмни коси,


и запалва свещици


в тъмнокосата пазва.


Ще надникне луната,


в твойте пусти очи,


после тихо в съня ти


приказка ще разказва.


Ще се спусне над тебе,


ще те парне за миг,


ти така уморен си,


но не бързай... поспри.


И се всушай във нея,


сякаш в сън, не наяве,


дорисувай мига,


с белоснежната стая.


После плах и смутен,


във прозореца черен


пак се вгледай, едва,


и сънувай все мен...


А сънят е повеля.


И е тиха мечта -


в прашен ъгъл е скрита


твойта плаха душа...


Аз не съм ли изтрита?!


Не помръдвай в съня си.


Запази... самота.


Аз отдавна простих.


Ти мълчиш, все мълчиш.


А е празна до лудост


тази, бялата стая...


И чертаеш стени -


сякаш близо е края.


Ти кога ще простиш?!


Не, не искам да зная.


А сега... само спи...


Сякаш всичко ще свърши.


И нощта ще си тръгне.


А когато от сън


се събудиш неволно


Пак ще бъда до теб...


До сърцето ти болно.


Ти така не разбра,


че си слънце греховно... 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me