uFeel.me
СъмваНЕ... съм...
Автор: inamay,  3 февруари 2009 г. в 07:46 ч.
прочити: 298
Развиделяло.
А аз била съм
пленница в свой сън.
Дъжд ме приспа,
от нощни думи
и ми присъни...
Вървя през обичта на лято,
и светлина отвсякъде струи,
и разговаря с птиците,
и гали по коси тревиците,
преплита пръсти с розов храст
откъсва дъх от първата му пъпка
и си закичва с него устните,
за да целуне мъх,
в крилцата на пчелиците
завързва цветове за мед...
Звънливо вятърът подкарва
от източна поема стих...
за флейта, цвят от лотос,
четка и омагьосан сън
над жадно за лъчите езеро.
Движения в тръстиков шум,
загребалите утрото криле,
отключен миг за полет
и двойка бели жерави,
в звук нежност,
докоснала едва
с откъснати пера
изреклите вълни:
„Съм... съмва...
аз съм...
съмваНЕ... съм...
Утро е... СаМо...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me