uFeel.me
Самоирония
Автор: rosaura,  25 септември 2012 г. в 13:57 ч.
прочити: 184
Кога ще мога над света да се издигна
и всичко лошо с гумичка да мога да изтривам,
да мога светове да управлявам и планети
и в хорски чувства тихомълком да се сливам?

Кога ще дойде моят ред света да променя?
И да го чакам ли? Така нетърпелива съм!
Все искам хиляди посоки да поема,
да мога всичко да променям, да изтривам...

Да мога в хорските сърца да се промъквам,
да мога хем да съм прочута, хем от всички да се скрия.
И роли да играя! О, така обичам
мен всички пламенно да гледат и възхита да не крият.

А странно кой ме е запратил тук -
в земя, така раздрана от неволи,
с народ невярващ даже в чудеса,
да стори нещо всеки е готов, ала какво ли?

Кога ще мога над света да прелетя
и чудесата негови в шепи да разпръсквам..
Кога? Или дали изобщо съм родена за това?
Май всичките въпроси взеха да ми втръсват.

Просто така ми се говори - с шепоти, не с думи.
Навикнала съм друга с хората да бъда.
Понякога си мислех, че добра съм,
ала човек и в най-добрите си години лъже...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me