uFeel.me
Сълзите на старата лоза
Автор: AM,  13 юли 2011 г. в 18:26 ч.
прочити: 396
Кора...
напукана от възрастта
и възлеста, като живота!
Докосвам я с ръцете си.
Тя разказва с грапавините
и младите си издънки...

Бабините ръце,
като лозата са!
Напукани и възлести
и преливат от разкази.
За това, колко са се трудили?
Кого са погалили?
За това, че в юмрук
свити били са,
с омраза изпълнени !
И с други преплетени,
в очакване на изгрева,
трепетни били са!

Дървесен прах върху ръцете ми,
сълза и мъничко тъга...
Без нея няма спомен,
видях и ще бъда!
Ще ми се...!

А очите, ръцете ми,
продължават да слушат!?
Разкази и чувства,
по кората на старата лоза!


13.07.2011 г.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me