uFeel.me
Сълзата на поета
Автор: BECTA,  25 март 2013 г. в 18:55 ч.
прочити: 368

По заглавие от Неделина Димитрова

 

Сълзата на поета капна в стих

и в приказка красива го понесе.

Пое ги вятърът - южнякът тих,

в прегръдка залюля ги като в песен.

 

Тя в строфи поетически се спря.

Тъй дълго беше неговата муза,

че най-накрая пламна и с искра

беляза недоспалата му буза.

 

Сълзата на поета се засмя -

бе в нея проговорило детето.

Обходи с поглед родната земя

и пак в стиха се върна на поета.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me