uFeel.me
СВЕТКАВИЦА
Автор: argonyk,  28 април 2013 г. в 08:27 ч.
прочити: 283
Като светкавица в очите ми проблесна,
макар че аз не бях планувал да те срещна...

Светкавица... и то каква?! - от тези дето,
след ярък плам раздират сякаш с гръм небето

и ехото не ще да глъхне със години
и се търкаля  между старите комини,

вибрира по стъклата прашни и буботи
със някакви неизмерими обороти...

...но някой ден, когато съмне, мила моя,
ще има друго измерение покоят...

Подвиват крак желанията уморени -
светкавицата стихва в две очи зелени...

Посоките ще спрат във ъгъла на стая,
в която споменът за мене ще витае,

и може би ще ти напомня някой кичур,
че никой друг не те е като мен обичал...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me