uFeel.me
СВЕТИТЕ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ ГРЕЯТ
Автор: melodia,  27 юли 2011 г. в 12:15 ч.
прочити: 207
 

Светите Седмочисленици греят

като звезди на небосклона -  Вечност.

Сиянието им огрява всеки,

докоснат от словата им, изписани нетленно.

Днес спомняме Светите братя - Кирила и Методия,

в едно с Светите техни ученици - Климента, Наум и Сава,

също и Горазд, и Ангеларий.

Понесли кръста тежък на просветители

в морето бурно на далечно, смутно време,

пребродили земите -друмища далечни, те тук, при нас

донесоха най - чистото духовно просветление.

И с поглед, вперен във безкрая на Небето, 

да ни укрепват, да ни вдъхват вяра,

те мисията - благородна, изпълниха до края.

За да го има българския род, езикът ни свещен-

дълбок им вий поклон сторете!

И свещица в храма пред ликовете скромни

със благодарност във сърцето запалете!

2011-07-27

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me