uFeel.me
ЩАСТЛИВ СЪМ, БОЖЕ, ВСИЧКО ИМАМ
Автор: mitivan,  17 юли 2012 г. в 16:54 ч.
прочити: 414
Щастлив, нахранен съм, облечен
и лошото при мен го няма,
Да, случва се да съм увлечен
по някоя красива дама,

но туй в реда е на нещата,
щом моята душа е млада -
за мен е Бог създал Земята
и райско кътче за награда!
                *  *  *
Доволен ли си от живота -
препятствията те не плашат,
не се страхуваш за имота,
крадци в дома ти не тарашат.
                 *  *  *
Щастлив съм Боже, всичко имам;
деца, снахи и внуци мили,
от твоите дари с шепи взимам
и радвам се, че имам сили!

Душата си с тъга не тровя,
със дарите, що си ми дал живея,
във коша за трохи не ровя -
танцувам си, играя, пея!

Туй де подхвърля ми съдбата -
за ток, вода, храната стига,
подслаждам си дори душата,
с понякоя и друга книга!

Приятели, Бог дал различни,
приемам ги, каквито те са -
приятелките ми обични -
дори една е поетеса!

Светът – красив е на Земята
и грях му, който го похули.
Приех да спазвам правилата -
не градя веч въздушни кули!

22 ноември, 2008 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me