uFeel.me
ШЕЙСЕТТЕ
Автор: dobromirpenkov,  17 януари 2011 г. в 14:15 ч.
прочити: 312

ШЕЙСЕТТЕ 

Преминах вече шейсетте...
И малко посивях...
Поумъдрях...
Макар че
още чувствам се дете...
И, разбира се,
съвсем не съм аз остарял. 

Е, има тук и там
по някоя болежка,
но хляба си
изкарвам сам
и камъка
все още дигам тежък.

Но, странно,
нещо пообърка се
сякаш,
не е нещо в ред...
С копнеж
гледам аз в бъдното,
с вяра
тичам напред! 

Из ден в ден
сила в мен
напира -
ще ме задуши!
И всеки ден
света аз преоткривам,
и всеки ден
духът
преградите руши!

И всеки ден
стени от вар,
от камък и копнеж
неспирно
аз изграждам!
Кой казва,
че съм стар?
Та аз едва сега
се раждам! 

12.03.2010 г.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me