uFeel.me
Река без сенки
Автор: kalatea,  24 март 2013 г. в 15:20 ч.
прочити: 479

Няма клони в реката. И няма река по дърветата.

Няма нищо, което да вае плътта на сълзата.

Отразена вода. Огледало с повърхност за слепите.

Насочи го към теб. Ще те тегли в света на обратно.

 

Нечувствителен свят. Преобърнат. Без ехо и спомени.

Пророкуван отвъд всички бледи надежди за „после“.

Качваш първо стъпало и риташ с главата си ложата,

откъдето ти маха един необръснат, стар гостенин.

 

Ти му знаеш лицето с измачкана кожа, с усмивката

като древна, прегърбена вила без няколко зъба.

Тръгваш рязко назад и напъхваш гласа си на скришно.

Стягаш бързо очите си с най-нечупливия възел…

 

Дим без глас и очи, задушен от прескока на плитко.

Огледална Вселена с човеци без сянка в реката си.

Няма вятър, от който да лъхне простор за обичане.

Няма нищо, което да вае плътта на сълзата…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me