uFeel.me
Разходка в парка
Автор: p.bijev,  27 февруари 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 928
Боята се лющи, ръждата се трупа
пейки отдавна разбити на две
дърветата стари, надраскани бяха,
в реката плуваха разбити мостове.

Дълги алеи, липсваха хора
прашни стълбове от двете страни,
угасва последната лампа, която
пази в себе си спомен от старите дни.

Водно корито, водата я няма
изгнили животни, умрели от глад
спринцовки пробождат почвата суха
с отрова превръщат цветята в прах.

Детски колички, пречупени кукли
окървъвени кости на малки деца
момиче вторачило взор към звездите
през очите на разчленената си глава.

Слаб, разслъблечен, брадясал и мокър
скитник задъхано в храста лежи
с последните сили глухо изпсува
очите притваря. Застина. Мълчи!

Луната надига високо своята прелест
осветява забравен път сред тъма
Порта проблясва далече в мъглата
душите поемат патрула из парка в нощта.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me