uFeel.me
Разговор със синовете
Автор: severianin,  2 април 2013 г. в 19:20 ч.
прочити: 299


              “Животът се измерва не с години,
               а с дирята, оставена след нас...”
                                              П. КАРААНГОВ

Ах, дирята... Тя е нетрайна, момчета.
Тя е, така да се каже,
бегла следа по брега на морето...
По-мимолетна е даже.

Безчет легиони са прах под земята –
безимени, неми, безследни.
Колцина избраници помни следата,
тук-там изпод камък прогледнала?

Космически вятър следите изтрива
и всичко накрая умира.
Прави вървете, додето сте живи,
недейте разчита на диря.

Прави вървете!
Дори да разбирате,
че лесно се стига с пълзене...
Да бъде нетрайната ваша диря
не от лакти и не от колене!

За кратко след всеки следа ще остава.
Но тъй е в живота, момчета...
Дано да е нашата диря такава,
че след нас да не бършат паркета.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me