uFeel.me
Равновесие
Автор: aida,  25 януари 2010 г. в 23:05 ч.
прочити: 345
Някои обречени са да обичат -
други винаги да мразят.
В първите, реки от бисери потичат -
в другите и слънце не огрява.

Сезоните дори и в своят смях различни са,
но винаги с едно лице -
затуй пък някои двулични са
и от едната дума правят две.

Запява славейче в гората
и радва се на хубавият ден -
от другата страна е пустотата,
гарван при гроб усамотен.

Красивото врати отваря
и сбъдва хиляди мечти -
пошлото без време ги затваря,
убива без оръжие дори.

Истината, истина създава,
тя не се купува със пари...
Лъжата пътя си проправя
и разпръсква тръни и бодли.

Свободата ! Тя е всичко на Земята -
огън, въздух и вода,
дух и дар, любов и обич...
Свободата..., тя е Светлина.

Робството !? - мисия неземна
орисала е хиляди души,
проклинат всичко що са срещнали,
изгниват бавно, но не ги боли.




25.01.2010г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me