uFeel.me
Ръце на пианист
Автор: machkar,  29 април 2009 г. в 11:25 ч.
прочити: 406
Ръце на пианист


Сънят започва винаги с пиано.
И нечии ръце върху клавишите,
които са по-бързи от светкавици.
Но музиката всеки път е бавна.

Опитвам се да видя пианиста
с ъглите във очите си. Но виждам
единствено ръцете му - навсякъде.
И знам, че ги познавам - те са моите.

Не свиря по клавишите.
Прегръщам ги.
По-скоро ги докосвам с плахи пръсти
от страх да не се счупят под прегръдката.

Не са клавиши. И не се изтриват
след късо композиране на мигове.
Ръцете ти докосвам - като истини.
А истините могат да са трудни
И дълги на умиране. Но дишат.

Лъжите като истини маскирани
преструват дъх, но вечно се изчерпва
изкуственото дишане на куклите.
И тъкмо затова са те отрекли
витрините. Защото се оглеждат
в лица на едноцветни манекени,
тъй сякаш са огледала - от спящите.

Ръцете ти са черно-бели полети.
Недей да ме събуждаш! Не си сън,
от минало докосване измислен.

Виж пръстите ми - те не разпознават
дори едничка нота по клавишите.
Но свирят теб. И стават неизстиващи
ръце на пианист - ръце от огън.

Не ме приспивай с липса на прегръдки!
Клавишите насън са само неми.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me