uFeel.me
Рамка за картина на живот
Автор: inamay,  31 юли 2008 г. в 23:12 ч.
прочити: 372
 
Зад мрежата против комари
е вън, а вън е нощ
и има само шум от вън,
на нощ,
на песен от щурци,
врата на спрял автомобил,
нанякъде поел е друг
и стъпките на някой,
докато се прибира,
сам...
И вятър зъл процежда пръсти
през изсъхналата шума
на едно дърво...
А в музиката е... панаир,
за да е повече от тъжно...
и въртележките на Тиерсен,
и френските му улици...
Изглежда е бил сам,
за да измисли всичко да е…
като живот в живота...
панаир...
Подканя те да вземеш цветовете,
и неподредените фургони,
уж застанали да правят кръг,
с безгрижието,
седнало отпред на стълбите…
От всичкото това се прави шарено,
което може и да наречеш чадър,
а може да е рамка за картината ти,
в която да си сложиш после
уравновесения, късен,
небезгрижно сложил се живот...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me