uFeel.me
РОЗАТА НА ВЕТРОВЕТЕ
Автор: regina,  26 март 2013 г. в 15:01 ч.
прочити: 423

А беше Розата на ветровете,
в звука на булевардните ни стъпки,
в ръцете ни докоснати, поете,
по люляците на кристални пъпки.

Припляскваха с крила ята от строфи,
по книжните салфетки, в кафенето.
Синкоп потичаше във фас и профил,
плетящ гондолите на стиховете.

И бяхме сталагмитно звънки думи,
по рехавите шепи на луната.
Светът избухваше искрящ, безумен,
в мехурче лимонадена соната.

Понякога ме буди нощем вятърът
и ми се стича предано в ръцете -
да го напиша както някога,
завихрен в Розата на ветровете.

Радост Даскалова 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me