uFeel.me
РАЗЛИЧНИТЕ
Автор: jina97,  22 юни 2011 г. в 18:08 ч.
прочити: 219
1. Различните се оскърбяват,
различните се отминават,
заради вината им, че са странници
и на странности бранници.

2.Различните се пренебрегват,
че съдници са хора земни,
измислени правила им налагат
и в матрицата ги вкарват.

3. Различните - обречени на самота
от нечий друг псевдо-морал.
Те бродят неразбрани във тъма,
търсят разбиране, не жал.

4.Различните виждат, говорят за истини
не за всяко човешко око приемливи, видими,
твърдейки, че дързостта им е грешка,
тях блъскат между нещастия и злоба човешка.

5. Различен ли си? Не пречи!
Не обърквай чужди сметки.
Ако можеш някак там се изключи,
гръб обърни, плюй си на подметките!
*****
Различните се отхвърлят,
но ще мине и това...
Един друг се откриват те
и променят вече света...
А тези, дето като щраус
заравят си главите,
не ще и прогледнат,
ще останат в измислен свят,
лицемерно прикрити.

21 юни 15.25 ч.
Галина Петрова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me