uFeel.me
Просто моят път
Автор: BHorse,  23 септември 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 810







 

I.



Моят път е изваян от камък,


моят път е постлан със цветя -


често път на усмивка и... пламък;


вечен път - пожелан от мечта.


Сам по него вървя към безкрая,

сам по него вървя нощ и ден:


под звездите вървя и нехая,


а в зорите - вървя прероден.


II.


Моят път в буренак е обрасъл;


моят път е размекната кал:


не прониква до там слънчев блясък -


тъмен облак над него е спрял.


Сам по него в обувки метални,

сам по него сред трън и мъгла:


кости - мокри, а дрехите - кални,


плът - раздрана и страшно кървя.


III.


Моят път е безкраен, измамен;


моят път е мечта и кошмар!


Сам по него съм пътник неканен;


сам по него - но сам господар!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me