uFeel.me
Пролет (2)
Автор: hair,  21 март 2013 г. в 09:40 ч.
прочити: 190

Зад онзи сив ъгъл, сред мокри петна,
край облаци с много дебели крака,
и с твърди обувки, потропва трак-та,
капчукът.
Полира до блясък света
и с пух от комини избърсва праха
от куп керемиди
             и стари палта.
Пристигна ли?
Тихо, че стъпва едва,
трам-та тананика забравен куплет,
надува с врабчетата птичи тромпет
една нова пролет
            над стария плет.
Дошла е
с коси от оранжево слънце,
с момичешки смях - седефени звънци
и пак мимоходом, както сега
току-що излюпен
             да грабне света.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me