uFeel.me
Проклятия над Божия ми дар
Автор: Lilac,  5 февруари 2009 г. в 19:25 ч.
прочити: 242

на Павел Матев и всички неоценени творци

'Кому поетите ни да се молят.
Тълпата е без храм и без олтар.
Остава им разрухата да изрекат на воля
проклятия над божия си дар.' [Павел Матев]


Проклели са ме, да, проклели са
сърцето ми и всички мои дни и нощи.
Отнели са от мен, отнели са
на времето спокойствието. "Още!

Но.. Още, още ме проклинай, време!
И стихове - до болка, до полуда!
О, нека в мене тихо дремят -
отнемеш ли ги - вече ще съм друга...

Пред мене други ще са вече летвите.
И други сънища. И други дни и нощи.
О, нека! Запази ми злата клетва -
най-драгото в живота ми. Крещя за още!"

17:57
05.02.09

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me