uFeel.me
Проклятието на поета
Автор: argonyk,  18 ноември 2011 г. в 17:39 ч.
прочити: 171
Вечерта е черен клин -
в съня ми тревожен се вбива.
И горчи като пелин
всичко, дето не ни убива.

Дълго и много боли,
като рана дълбока от нож,
че някога сме били
лудо влюбени в такава нощ.

Неизречени думи
висят като черни пердета.
Други, като куршуми,
се забиват право в сърцето.

Прокълнат е поета
да катери свойта Голгота.
И във стръмни куплети
да възпява гладко живота.

Сам си сковава кръста
със остри пирони от слово.
Върху листа възкръсва
да бъде разпънат отново.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me