uFeel.me
Приятел
Автор: BeH,  10 ноември 2008 г. в 15:03 ч.
прочити: 340
Помниш ли денят, във който се видяхме,
за първи, но не последен път;
времето, когато с теб заедно бяхме
и вървяхме по един и същи път...

Помниш ли пътеката безкрайна
и стъпките, осеяни със лед;
или може би гледката омайна
на звездното небе навред...

Помниш ли хижата студена
и чаят, топлещ нашите тела;
или шейната несръчно уловена
от ръцете ни, потта по нашите чела...

Помниш ли къщата на хълма
и гледката, която се разстилаше пред нас;
и зрънцата на приятелството, които щяха да покълнат
в онзи ден, в онзи миг, в онзи час...

Помниш ли камината гореща
и жарта, бавно тлееща във нея?
Колко пъти аз се сещам
за веселите мигове и пак се смея...

Помниш ли голямата, широката река,
там където споделихме съкровени тайни,
там където, обляни от лунна светлина
стояхме двама загледани в брега...

Помниш ли тясното бунгало,
скътано между борове вековни;
и огънят, бляскав като огледало;
и думите на вятъра, така чаровни

Помниш ги, приятелю, нали...
Тези мигове незабравими...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me