uFeel.me
Приказка за черната звезда
Автор: anapest,  30 септември 2012 г. в 13:09 ч.
прочити: 393
Денем звездите гримират клепачи,
суетни, като всеки недоспал.
Завесите е вдигнал здрача
за начало на следващия бал.

Знам, че се укрива всяка вечер,
без блясък една невидима звезда.
Пепеляшка, която никому не пречи
встрани от белите стада.

Не заприлича на восъчна принцеса,
да стане бяла, отново не успя.
Не се научи, че може и да блесне
с открадната от Слънцето боя.

Открих накрая моята звезда
сред паважа от небесен пясък.
Посочи ми я Слънцето и ослепя -
стана полумрак от нищета и блясък.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me