uFeel.me
Приказка с неочакван край
Автор: BaldEagle,  9 август 2012 г. в 11:42 ч.
прочити: 368
Във този динамичен вълчи свят
белязан с миризмата на страха
там, някъде в гората мрачна
пасеше тихичко една овца.

Тя сякаш нищо не разбира
на вид такава - глуповата
пасе си кротичко, безгрижно
глава завряла във тревата.

А някъде встрани от нея
сред тъмен мрачен гъсталак
очи проблясват с хищен поглед
на страшен вълчо - единак.

Видял обяда си гладника
започва тихо да прилазва
с усмивка вълча, страховита
зъбите остри си показва.
 
Достига близо до овцата
и вече готви се за скок
обаче... странна е съдбата
и дава всекиму урок.

Разцепва трясък тишината
след него - втори, трети
вълкът усети болка непозната
и погледът му спря да свети.

Там - зад отсрещните дървета
ловец доволно се усмихна
отиде, взе въжето на овцата
и тръгна, а гората пак притихна.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me