uFeel.me
Приказка- притча - ІІ-ра част
Автор: stefyvas,  30 ноември 2012 г. в 09:15 ч.
прочити: 556
Приказка- притча  - ІІ-ра част Слава на кредитната система
        много дава, но и много взема.
             
Тя приказката сега започва.   Но без нея - няма прогрес,
...............     така е било преди, така е и днес.
Господ тук пак има намеса:        
Защото се появява - принцеса.   Семейството заем бързо получи,
        и в \"Кооперация \"се включи.
А на морето Дяволи без бикини.        
Принцът ги търси  три години.   За първия учебен ден,  
        апартаментът е вече построен.
Ами Господ му отвори очите:        
\"Момче, до тебе са момите\"   Дяволът - май ни забрави:
        Щастието ви много стана.
Господ наистина така рече,        
а Дяволът не може да попречи.   Някой трябва \"да гледа тавана\"
        и първа \"хронична\" ни хвана.
И цяла Македония плака,        
но пак не можа да спре влака.   Вместо радост и детска глъчка,
        първа операция от  жлъчка.
А влакът,  щом се композира,        
ни рода, ни партия го спира.   Докато болестите се изредиха,
        децата пораснаха и се задомиха.
На дявола може да му е криво,        
Но заживели мирно и щастливо.   Сега развъждаме аква култури,
        и не ни събарят никакви бури.
Господ е велик и един.        
Дари ги със дъщеря и син.   Господ пак е в час,  
        Скоро ще проплаче детски глас.
Гнездото не става, вече е тясно,      
ново гнездо трябва - това е ясно. Зърното покълна, роди се - клас,
        кой спечели - големия бас.
Без Дявол - накъде?          
Сега кой жилище ще ти даде,   Героите  ще стават дядо и баба.
        Приказката, може би да е слаба.
Господ постанови:          
Лека служба и кариера остави,   Но с истински сълзи  напоена,
и бързо жилище си направи.   не е напарфюмирана и украсена.
             
Жилище се прави на младини,   Казаното - има ли щастлив  край,
а не на преклони старини.   читатели - кой от Вас ще познай.
           
 
Да! Има  жилища на  пазара,        
но кой може да ги побара.   16,06,2012 Н.Василев

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me