uFeel.me
Приказка- притча - І-ва част
Автор: stefyvas,  30 ноември 2012 г. в 09:14 ч.
прочити: 581
Приказка- притча - І-ва част Тук вече  Господ вдигна ръце,
        Как се лекува влюбено сърце!?
Една приказка ще разкажа...        
.............       За тая жертва не всеки е готов
Дяволът рече:\"Ще те накажа\"   ръжда не хваща първата любов.
             
Но Господ каза:     Господ без много салтанати:
\"Не! Аз когато кажа \"     В далечен град го запрати.
             
Родило се отрочето в полето,   Да учи професията на тати 
сам - самичко расло е момчето.   за тухли, врати и брави,  
        и първата любов да забрави.
Нямало, кой да го нахрани,        
да смени гащите посрани.   Научи се, как кофраж се прави,
        кога са успоредни двете прави.
Но Господ, пак каза:          
\"Не правете на това дете зло.   Приятелство изградено с отвес,
То е под моето крило.     живота не го разклати и до днес.
             
Но Дяволът  не заспива:   Дяволът каза: Вече е време
На 4-ри години юнакът,   казармата акъла да му вземе.
на майка си хапчетата изпива.        
        Сложи му противогаз и каска,
Господ е,  където трябва.   заспи ли, на сън да се стряска
Леля му веднага го грабва,        
        Който е с добро поведение,
и с\"Молотовка\" пълна със плява, за урок - в секретно поделение.
спешната медицина го спасява.        
        Няма отпуски, няма почивка,
Докторите живота му спасили,   няма купони и нежни милувки.
но характера му не променили.        
        Обаче, Господ за утеха:  
Дяволът  от глава му не излиза:   му помогна и във ВУЗ го приеха.
Момчето в правия път не влиза.        
        Можеш ли позна къде,  
Винаги е мръсен, мокър, кален,   икономика на любимото море.
и в училище никога - похвален.        
        Дяволът направо се разплака:
Господ пак тук се намеси,   Наложи се да скача от влака,
Естествено със свои ЕСеMеС-и   но пак се изправи на двата крака
             
\"Ще е скаран с всякакъв език,   Той - Дяволът вече научи,
но ще е най - добрия математик.\" че волята на Господ,  
        никой не може да пречупи.
Дяволът му спретна нова беда      
 
Да се влюби  в руса жена.   16,06,2012 г. Н.Василев
             

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me