uFeel.me
Празник на творец
Автор: CAMODIVA,  15 октомври 2012 г. в 09:51 ч.
прочити: 260
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОСЕН ГЪДЕВ!

Усмихна се чаровната зорница,
от златни листи сплете си венец,
нагизди се, тъй както годеница,
че днес е празник. Празник на творец.

Творец, орисан обич да раздава,
да сипе в стих и звуци светлина,
със песни и слова души да сгрява
и да крепи с приятелска ръка.

Не всяка стряха дом е на таланта,
но там, където сам реши да спре,
раздава се - извайва музиканта,
поета и човека със сърце.

И питам се сега, с какво ли може
за празника, огряван от искри,
приятеля, твореца с дух тревожен,
човекът простосмъртен да дари.

Че аз мечти да сбъдвам - не умея,
не нося на магьосниците плаща,
нито пък имам пръчица на фея...
Днес само този скромен стих ти пращам.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me