uFeel.me
Прах от пеперуди
Автор: kalatea,  25 март 2011 г. в 09:59 ч.
прочити: 396
на Анелия

Просмуква се горещото. Събира се
и тупка по земята като восък.
Навярно ветровете са нанизали
балончета от пролетните локви.

Навярно са отвлекли най-зеленото
за своята прелитаща трапеза.
Изсъхналите капки са предверие
за всички дъждове, попили в тебе.

Ръцете ми са влажни. Бързи! Сприхави!
Пусни ме вътре! Искам да съм топла!
Щом къташ дъждове, ти пазиш свитото
утробно венчелистче на живота.

Развий го. Какавидата е истинска,
когато вдишва прах от пеперуди.
Горещото е стрък презряло жито,
посети семена. Покой пред бурята.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me