uFeel.me
Позабравен филм
Автор: pavli,  22 юни 2009 г. в 22:46 ч.
прочити: 2322
Разглеждам гардероба. Рокличка ефирна.
А в нея - тъмнооко момиченце немирно...
И после - панталонки, обелено коляно,
в ръцете - пъстро цвете от близката поляна.
Следва - престилка ученическа, якичка бяла.
И строгост в погледа игрив се появява...
Плисирана поличка, нежна блузка, празник -
в строените редици плитка се развява...
Сукманче със шевица, какъв ти делник -
потропва на хорото девойка засияла...
А рокля от коприна неволно се изплъзва.
“Довиждане, училище!” - уверено забързвам.
Мечтан, светът очаква ме, но няма
кой да разкаже за тръпката голяма...
Класически костюм, развян бретон небрежен
и вече съм жена със поглед нежен...
Халат домашен скоро ми напомня
за дълги часове във кухня знойна...
“Мамо!” - сепва ме глас от съседната стая.
Започва този филм да се повтаря...

                                                         © Павлина Петрова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me