uFeel.me
Последната икона е реката...
Автор: pin4e,  19 октомври 2009 г. в 15:41 ч.
прочити: 533
на Маги

Камбаната на селото не бие.
Звънарят се е схлупил като пладне.
Не ми е нужен поп за литургия.
И вълците са по-добри от агнета!
Разграбиха иконите нощес,
а кръстът падна зад гърба на Господ.
Враждебен вятър разпилява вестници,
постилайки легло на щедър просяк.
Припомням си, без гняв, Богоявление.
Последната икона е реката.

Две хиляди пресъхнали спасения,
заменям за удавена камбана.

2008

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me