uFeel.me
Пораснали
Автор: Nemezida,  2 август 2011 г. в 20:06 ч.
прочити: 434

С младежка арогантност за безсмъртие

и с дръзновение да стъпчем вярата,

вървяхме и повтаряхме: „Велики сме!“

Чак в полунощ те парка наш затваряха.

 

Памукът захарен топеше се по пръстите,

балоните по борчета се пукаха.

„Къде ли си мечтаят, че ще стигнат те?“

се питаха роднините на скуката.


А ние не мечтаехме – пораствахме

и все по-рядко чувахме за люлките.

Като искри на вятъра угасваха

мечтите и надеждите на лудите.


От нас далече е на парка врявата.

Зазидани с бетон са днес стените ни.

И даже несбогували се с вярата,

към сивотата на деня политаме.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me