uFeel.me
Понякога, само понякога
Автор: sikra,  16 февруари 2012 г. в 11:39 ч.
прочити: 449
Понякога, само понякога
съм късче небе от коприна,
погалило чужди обятия
със синия цвят на картина.

Понякога, само понякога
съм капчица дъжд над пустиня
в душата на някой приятел,
в изсъхнала цветна градина.

Понякога, само понякога
съм перличка в счупена мида,
разпръскваща бяло сияние -
надежда, в морето измита.

Понякога, само понякога
запявам най-тъжната песен
във храма свещен пред оракула,
гадаещ за моята есен.

Понякога, само понякога
духа си надигам на пръсти,
надниквам зад стари предания
и плача отново в съня си.

Понякога, само понякога
се скривам зад себе си в тъмното
и търся в свещицата пламъка,
който ме свързва с отвъдното.

Понякога, само понякога
сълзите блестят във очите ми,
разказват за моето някога
и ронят молитвено дните ми.

Понякога, само понякога!

Силвия Гуцева

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me