uFeel.me
Под песенно небе
Автор: tonia_borisova,  9 август 2011 г. в 02:37 ч.
прочити: 232
Живея, като птиците - с очи в небето,

с мечтата за зенитна висота!

И като тях излитам - с песента в сърцето,

с наивна вяра в своите крила.

Жадувам - като птица волната си пролет,

приоблачни,  сияйни далнини,

и нося с радост болките - и в полет,

светът с тревоги земни в мен гори...

Литвам, като птица - в  мамещи селения,

докосвам неживени светове;

обжарена до кръв, с  трепет и вълнение,

все с лудо и обречено сърце.

Мечтая,  като птица  -  миг да се откъсна

от земното притегляне - гнездо,

но то ме връща пак ранена да възкръсна,

че Фениксът гори в добро и зло!

Старея като птица - тихо и без злоба.

Догарят  омъдрелите криле

И моля се -  дано,  дано да падна в полет,

на родна твърд, под песенно небе!

09.08.2011Г., Ямбол

Към поетичната книга-спектакъл „Тайнства\"  
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me