uFeel.me
Под дъжда
Автор: foxfire_dsb,  20 септември 2012 г. в 17:01 ч.
прочити: 221
Отвори се сякаш небето над скучния, сив град,
падаха капките силно, като че в далечното минаваше влак.
През прозореца гледах, втренчена в нищото
и чудех се, губех се бързо във сивото.

Аз бях вътре, на сухо, на топло и пиех кафе, 
а долу под навеса отдавна седеше младо момче.
Пристъпваше нервно, нетърпеливо,
помислих си:\"Сигурно чака момиче красиво!\"

Приближи се към него една дребна старица,
погледна го плахо и му подаде ръчица,
той каза й нещо и след това се обърна, 
а жената наведе глава и си тръгна.

Той погледна часовника си, чакаше вече от час,
дъждът притихваше и чух, че изпсува на глас.
После стисна здраво букета и хукна да тича,
догони жената и якето почна да си съблича.

Покри я със него, цветята й даде и я прегърна,
тя се усмихна, посочи му навеса, цветята и якето върна.
Когато погледна момчето обратно натам,
момиче му махаше и го питаше:\"Защо под дъжда стоиш сам?!\"

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me